Bilder är för evigt

19 november 2019 admin

Att föreviga nära och kära genom att ta ett fotografi är något man gjort sedan kameran uppfanns. Det är ett sätt att fånga ett ögonblick och tid för att senare kunna gå tillbaka och minnas hur personen och ögonblicket var. Många hade det till och med som tradition att en gång om året ta med sin familj för att ta ett foto hos en fotograf. Det var bilder som man sedan satte upp på väggen för att se hur barnen växte och hur tiden gick. Men med dagens teknologi har det blivit mer ovanligt med kameror och istället tar man foton med sin mobil och lägger upp på sociala medier, som man också nyttjar istället för forna tiders fotoalbum.  

 

Att gå till fotografen

Men det finns fortfarande en stor marknad för fotografer eftersom även om vem som helst kan ta ett foto så blir det inte samma kvalitet som när en fotograf tar bilden. Om man går till en fotograf så ingår också val av bakgrunder, professionell redigering av bilderna samt att få bilden i handen. Kanske använder man sedan bilderna som minnen eller så kan man ge bort dem till jul eller i samband med födelsedagar.

Våra fyrfota vänner

För många är de nära och kära inte bara de tvåbenta utan även våra fyrbenta vänner. Det har blivit vanligt att man tar även dem till fotografen för att ta bilder. Vanligaste motiven är familjens hundar men när fotografen tar djurporträtt i borås så kan det till och med vara papegojor och ödlor som får ställa upp som modeller. Den som bestämmer vem eller vad som ska avbildas är kunden och ett riktigt härligt motiv är när hela familjen samlas med djur och allt. Kanske väljer man också en färgglad bakgrund och en mysig mjuk matta att samlas på, eller så får den fyrbenta familjemedlemmen ta med en kompis eller en leksak. 

Fler nyheter